skip to Main Content
SPOEDNUMMER: T. 0541 - 62 70 44 DR. GREEVEN: T. 0541 – 62 70 30 DR. SCHILTHUIS: T. 0541 – 62 70 40

NIEUWS: OVER ONZE PRAKTIJKEN

VAKANTIE DOKTER SCHILTHUIS

Vanaf maandag 6 november zal de praktijk van dokter Schilthuis voor 4 weken gesloten zijn, ivm vakantie.

In deze periode kunt u gebruik maken van de waarnemende huisartsen waar u via ons keuze menu automatisch mee wordt doorgeschakeld.

Heeft u een afspraak staan bij de assistente of praktijk verpleegkundige zal deze gewoon door gaan.

Mocht u verhinderd zijn voor een afspraak dan kunt u deze via de website of via ons mail adres (vivaldi@huisartsoldenzaal.nl) af- of verzetten.

De praktijk van dokter Schilthuis is op maandag 4 december weer geopend.

OPLEIDING CATHY NIJHOLT

Sinds 1 september volgt Cathy Nijholt de opleiding tot Physician Assistant. Deze opleiding duurt 2,5 jaar en leidt op tot een soort “HBO-dokter”. De Physician Assistant neemt een aantal (in overleg met de huisarts vastgesteld) taken over van de huisarts.
U kunt hierbij denken aan hoestklachten, keel-, neus- en oorklachten, aandoeningen van de huid en andere kleinere kwalen.

In het kader van de opleiding zal zij soms samen met de huisarts spreekuur doen. Ook zal zij zelfstandig patiënten zien, altijd onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

Na de opleiding is Cathy zelfstandig bevoegd om de anamnese af te nemen, lichamelijk onderzoek te verrichten, een diagnose te stellen en de behandeling in te zetten. Zij mag ook medicatie voorschrijven en zo nodig verwijzen.

Cathy gaat in de loop van de tijd haar werkzaamheden als praktijkverpleegkundige afbouwen. Claudia Lammerts, onze nieuwe praktijkverpleegkundige neemt dit over.

Back To Top